30 huhtikuuta, 2013

Kansallinen Metallinetsintäpäivä 18.5

VaSuMet'in nimissä järjestetään ns. "yhteispiippailu" 18.5. Kohteena on Paraisten keskustan tuntumassa oleva vanha viljelemätön pelto mihin tuli lupa vihdoinkin pitkän ajan ja monen keskustelun jälkeen.

Mikä ihmeen Kansallinen Metallinetsintäpäivä? Nimi ja päivämäärä on otettu jo ennestään maailmalla järjestettävästä tapahtumasta. Näin saa tapahtuman aikaiseksi ilman että tarvitsee keksiä pyörän uudelleen eikä tule kohtuuttoman pitkiä neuvotteluita harrastajien kesken kenelle sopii ja koska. Tarkoitus on kierrättää tapahtumaa eri paikkakunnilla joka kevät. Tänä vuonna Parainen on isäntänä Varsinais-Suomessa ja ensi vuonna se voi olla muualla maakunnassa. Muissakin maakunnissa harrastajat voisivat ottaa päivän omakseen ja järjestää tapahtumaa vaikka ei kuuluisikaan ryhmiin +Metallinetsijät tai +Varsinais-Suomen Metallinetsijät .
Näin saataisiin aikaiseksi koko maata kattavan ja harrastajia yhdistävän päivän joka olisi lajille eduksi.

Pellon säännöt ja vastuukysymykset:

-Ainoastaan C- tai U-muotoiset plugit ovat sallittuja. Järeä sarana pakollinen.
-Mahdollisimman suuri ja raskas plugi on toivottavaa jos esine ei sitten satu olemaan lähellä pintaa jolloin se poistetaan viereen leikatun vaon kautta.
-Plugi poljettava muotoon ja tiukkaan ennen jatkamista.

Pelto on nykyään luokiteltu tavalliseksi tontiksi ja ajetaan lyhyeksi muutama kertaa kesän aikana traktorilla. Iso leikkuri kiskaisee tai imee pienet irtonaiset plugit koneeseen. Se ei ole vaaraksi koneelle, vaan eläimille ja koululaisille jotka liikkuvat siellä myöhemmin ja saattavat loukkaantua kuopissa.

Huom! Tapahtuman järjestäjä ei ole vastuussa mahdollisista osallistujien loukkaantumisista tapahtuman aikana. Jokainen aikuinen osallistuja on itse vastuussa tekemisistään. Alaikäisellä osallistujalla kuuluu olla ainakin toisen vanhemman kirjallinen suostumus missä selvästi mainitaan tapahtuma.

Aikataulu ja tapahtuma:

Lauantai 18.5

10.00 Kokoontuminen Vierasvenesatamassa. Turun suunnasta bussilla tulevat voivat hypätä pois kyydistä Taksiaseman pysäkin kohdalla. Jatkokyytiä saa päivän aikana pelipaikalle ja pois. Aamuvirkut voivat tulla aikaisemminkin.

10.15 Lähtö pellon viereiselle parkkipaikalle. Aamupäivän etsintä pellolla alkaa.

13.00 Yhteinen tauko. Omia eväitä voi syödä paikan päällä tai käydä muualla syömässä. Vierasvenesatamassa on hinnat ja naposteltavat kohdallaan.

13.45 Konevertailuja. Neljä sormusta haudataan. Kaksi kultasormusta ja kaksi hopeasormusta. Molempia lajeja laitetaan yksi lappeelleen ja yksi pystyasentoon. Sormukset menevät maahan narujen varassa eikä muovipusseissa jolloin kostea maa antaa kontaktia niihin. Ne jotka vertailun jälkeen suostuvat lainaamaan koneita toisilleen hetkeksi voivat kokeilla niitä pellolla. Toivottavaa olisi että metallinetsimien valikoima olisi kohtalaisen laaja että osallistujat saisivat käsityksen eri koneiden toiminnasta.

14.45 Aamupäivän etsintä saa jatkoa.

~17.00 tai 18.00 Löytöjen lajittelu ja vuoden 2013 Romukeisarin nimitys parkkipaikalla. Kahvi- ja pullapalaveri keilahallilla.

Tapahtuman loppuosuus:

Tapahtuma ei maksa osallistujille mitään eikä esine- tai rahapalkintoja jaeta. Ainoa palkinto on kunnianimitys joka jaetaan ainoastaan yhdelle, ja se on "VaSuMet Romukeisari 2013". Sen saa se henkilö joka löytää eniten irtoesineitä.  Löydöt käydään läpi parkkipaikalla tapahtuman loppuessa. Uudemmat löydöt jää löytäjälle, historiallisesti tärkeät esineet jää paikallisen museon haltuun riippuen löytöjen laadusta, ja yhteiset romut kerätään säkkiin. Säkki punnitaan jälkeenpäin ja tulos ilmoitetaan tällä sivustolla ja Google Plussalla. Tapahtuman jälkeen allekirjoittanut tarjoaa osallistujille kahvia ja pullaa keilahallissa missä voidaan pitää pieni loppupalaveri joko ravintolan puolella tai kokoushuoneessa riippuen paikan väen määrästä ja melusta.

Ilmoittautuminen sähköpostin kautta etukäteen olisi toivottavaa että tietäisi varoittaa keilahallia pullista ja paikoista. Google Plussalla olevat voivat täpätä siellä olevaa tapahtumakutsua. Tervetuloa.

Kartasta löytyy paikkatiedot ja maalatut alueet. Suurempi kartta.


Katsele VaSuMet KMEP2013 suuremmalla kartalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti